Campanya d'inspeccions sanitàries als establiments alimentaris de Palau

Les visites es faran entre aquest mes d'agost i el proper setembre

Redacció
25 d'agost del 2014
Campanya d'inspeccions sanitàries als comerços del sector de l'alimentació de Santa Maria de Palautordera. Foto: DBM

Entre aquest d'agost i el proper mes de setembre es portarà a terme a Santa Maria de Palautordera les visites als 80 establiments alimenmtaris del municipi amb l'objectiu de mantenir actualitzada la classificació dels comerços del sector, en funció del risc sanitari. També es visitaran els nous negocis dedicats a l'alimentació oberts recentment.

Segons que s'informa des de l'Ajuntament, el risc sanitari depèn, per una banda, del tipus d’activitat i del volum de producció o venda i, per altra banda, de les instal·lacions, de les bones pràctiques de manipulació d’aliments i dels autocontrols sanitaris que es portin a terme. L’establiment alimentari, un cop feta la inspecció sanitària i analitzades les dades, obté una puntuació que  serveix per establir la freqüència en que caldrà realitzar les inspeccions.

L'any 2011, l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera conjuntament amb Diputació de Barcelona van iniciar una campanya de classificació dels establiments alimentaris del municipi en funció del risc sanitari, on també es va informar i orientar sobre els requisits sanitaris que s’han de respectar per garantir una bona qualitat higiènica dels productes que s’elaboren o venen.