L’ACA demana a Montseny que ajudi a minimitzar l'impacte dels abocaments al riu Tordera

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ja va denunciar els abocaments fa temps i ara ha qualificat de "pedaç" aquesta mesura

Redacció
15 d'agost del 2014
Montseny ha de millorar el sanejament, el manteniment i els abocament a la Tordera Foto: Antonio Velasco

L'Agència Catalana de l'Aigua ha instat a l'Ajuntament del municipi del Montseny a millorar el sanejament i el manteniment del riu Tordera per aturar l'abocament d'aigües residuals per tal de "minimitzar l’impacte al medi", segons afirma en un comunicat. L'organisme català ha fet aquest requeriment al consistori vallesà "mentre no es pugui executar l'actualització del Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes de Catalunya 2005", que va ser aprovat el juny de 2007, ara fa 7 anys.

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ja va denunciar els abocaments fa temps i ara ha qualificat de "pedaç" aquesta mesura. La CSM també ha aprofitat per carregar contra l'organisme i contra el propi consistori, a qui acusa "d'actuar tard" i de ser "responsables de tota la problemàtica creada".

El consistori ara té un mes de temps per aportar informació a l’ACA sobre les accions que s’hagin portat a terme per tal d'acomplir aquest objectiu. En aquest sentit, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny lamenta que hagi passat mig any "des que els Mossos van fer una inspecció que ja va detectar el problema" i demanen una solució "definitiva".

El riu Tordera al Montseny.