Martí Yélamos, es proclama campió del món de trial "Poussin" a Polònia

El veí de Sant Antoni de Vilamajor a la final va haver de remuntar cinc llocs en una segona volta espectacular

Redacció
14 d'agost del 2014
Martí Yélamos al pòdium Foto: Aj. Sant Antoni de Vilamajor


El passat 3 d’agost, Martí Yélamos Baró, de 10 anys i veí de Sant Antoni de Vilamajor, es va proclamar campió del món de trial, categoria “Poussin”, a la localitat de Zawiercie (Polònia). Després d’aconseguir la victòria a les semifinals del dia 2 d’agost, gràcies a una fantàstica segona volta amb cap penalització, Yélamos va disputar la final del campionat, d’un nivell molt superior al de la semifinal, amb 12 participants més.

Molt concentrat en la prova i amb moltes ganes de guanyar, es va dirigir a la primera zona, però no va obtenir el resultat esperat ja que es va saltar una porta i el van penalitzar amb 5 peus, cosa que li va provocar un estat anímic de frustació i nervis acabant aquesta primera volta amb una targeta que compatribilitzava 15 peus de penalització i es va col·locar en una discreta 5a posició, lluny dels primers llocs.

El seu entorn explica que "sabia que si volia guanyar tenia per davant un gran repte, gairebé impossible". Però com només saben fer els grans campions, va començar la segona volta marcant un zero de la primera a la cinquera zona. En l’última zona va marcar 3 peus de penalització i va lliurar la targeta de la segona volta amb només tres penalitzacions: una volta perfecta que el va fer remuntar del cinquè lloc a la primera posició. Va ser un gran esforç que a la fi va provocar-li un estat emotiu molt gran en proclamar-se campió del món.

Martí Yélamos, campió del món de trial Foto: Aj. Sant Antoni de Vilamajor