Detingudes cinc persones de la mateixa família per robar en vehicles estacionats a l'AP-7

Al 'clan familiar' se li imputen 18 robatoris amb força i diverses accions a les àrees de servei

Redacció
14 d'agost del 2014
Cop als robatoris a l'interior dels vehicles que fan parada a les àrees de servei de l'AP-7. Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el darrer 31 de juliol cinc persones, tres homes i dues dones, d’edats compreses entre els 54 i 19 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat), com a presumptes autors de 18 robatoris amb força i un robatori amb violència en vehicles estacionats en les àrees de servei de l’autopista AP-7.

En els últims tres mesos, la unitat especialitzada dels Mossos havia detectat un augment de robatoris amb força a les diverses àrees de servei de la via distribuïdes per la via AP-7. Els investigadors van poder determinar que els autors d’aquests robatoris sempre actuaven igual: es desplaçaven a través de la geografia catalana, entraven i sortien en diverses ocasions de les àrees de servei de l’autopista AP-7 i seleccionaven a les seves víctimes.

La majoria responia a un perfil de turista que viatja amb equipatge amb eventuals objectes de valor i amb sumes substancials de diners per les vies ràpides del país. Per dificultar la tasca policial els autors empraven mitjans d’ocultació del rostre com ara mocadors i tapaven les plaques de matricula del vehicle utilitzat per evitar una possible identificació policial.

La investigació ha constatat que els detinguts són membres d’un clan familiar dedicat a realitzar robatoris a vehicles en àrees de servei de les autopistes. El cinc detinguts, que acumulen un gran nombre d’antecedents per fets similars, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Gavà que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.