ERC-Breda demana suspendre la liquidació de plusvàlues als afectats per desnonaments

ERC-Breda vol que aquesta mesura s’apliqui tant en casos de dació en pagament, de compra-venda extintiva del deute o d’execució hipotecària

Redacció
28 de juliol del 2014
L'afectada després de sortir de l'entitat bancària
L'afectada després de sortir de l'entitat bancària | Jordi Purtí
Una afectada després de sortir d'una entitat bancària de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

El grup municipal d’ERC-Breda ha presentat una moció al ple municipal d’aquest dilluns que demana la suspensió cautelar de les liquidacions de plusvàlues a totes aquelles persones afectades per desnonaments. La moció, feta pública inicialment per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), centenars de milers de famílies s’han vist abocades a la pèrdua de la llar i a una condemna econòmica de per vida. Tant si s’acaba produint l'execució hipotecària com si s’aconsegueix la dació en pagament, els afectats han d’abonar al seu ajuntament l’impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (conegut també com a plusvàlua).
 
El text recorda que aquestes situacions s’haurien de tenir especialment en compte, i demana “acordar la suspensió per part de l’Ajuntament de les liquidacions de plusvàlues per aquelles persones afectades per processos d’execució hipotecària”. ERC-Breda vol que aquesta mesura s’apliqui tant en casos de dació en pagament, de compra-venda extintiva del deute o d’execució hipotecària.  Amb aquesta proposta, ERC-Breda vol forçar l’Ajuntament a adquirir un compromís social amb aquelles persones que puguin veure’s obligades a haver d’abandonar casa seva.