Arbúcies engega la Festa Major amb el concert de Strombers

Estarà de festa des d'avui i fins dilluns

Redacció
25 de juliol del 2014
Festa Major a Arbúcies aquest cap de setmana Foto: Aj. Arbúcies

Arbúcies dóna el tret de sortida a la Festa Major aquest divendres, 25 de juliol, amb activitats per a totes les edats. Concerts i correbars per als joves, escuma i espectacle infantil per als més petits de casa i torneig de petanca, trobada de corals i balls de Festa Major per als més grans. Una gran varietat d’activitats que es repartiran des del divendres 25 al dimarts 29 de juliol.
 
Els actes més destacats del divendres són el pregó de Festa Major a càrrec de l’associació Gratanúvols del Montseny i el concert de Strombers a la zona de barraques. Un concert que anirà acompanyat de les actuacions dels grups locals The Red Carpet i A Ciegas. També actuaran durant la Festa Major altres grups locals com UMAMI, Dj Xavi Rubio i Dj Lady Mandarina, que es combinaran amb les bandes de versions.
 
La música, però, no és l’única protagonista de la festa d’Arbúcies. Enguany, des de la regidoria de Festes s’ha volgut recuperar el correfoc, el dissabte, pels carrers del centre de la vila amb els Udols de foc diables de Calella. També al dissabte a la tarda hi haurà la 20a trobada de gegants a la placeta dels Encantats, la cercavila, el tradicional correbars i tampoc hi faltarà el concert de l’orquestra Selvatana a partir de les 7 de la tarda a Can Cassó i el ball a les 11.
 
El diumenge al matí hi haurà la mostra de vehicles d’emergència al carrer Camprodon i el concert i ball de Festa Major amb l’orquestra Metropol, a les 6 de la tarda i a dos quarts de 10 del vespre respectivament. A més, com a novetat d’enguany i en primícia a Arbúcies, al final del ball es projectarà un vídeo-mapping, un muntatge de tecnologia audiovisual combinant-lo amb imatges emblemàtiques de la vila.
 
La Festa Major seguirà el dilluns, 28 de juliol, quan els més petits podran gaudir de la tradicional festa aquàtica durant tot el dia a les Piscines municipals i, al vespre, es representarà l’obra de teatre, Hivern , dirigida per Carles Xuriguera.
 
1714, diari d’una esperança
 
Finalment, el dimarts a les 11 del matí a la plaça de la Vila està previst un espectacle infantil, a un quart de 8 de la tarda al Prat Rodó es farà la tornaboda i l’audició de sardanes amb la cobla L’Arbucienca i, a les 10 a Can Cassó, fi de festa amb el Cor de dansa de Catalunya que portaran a Arbúcies l’espectacle 1714, diari d’una esperança. Un espectacle que pren forma quan es decideix narrar, amb la dansa, una història fictícia emmarcada en un moment històric real, i en aquest cas, cabdal per al nostre país: la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques el 1714. Aquest dramàtic desenllaç, de tan tràgiques conseqüències, obre camí a un final d’espectacle amb una visió totalment positiva i emotiva de l’empremta amb què ha marcat 1714 l’essència del poble català: esperança, futur, fortalesa, orgull i patriotisme. 1714, diari d’una esperança és espectacle inèdit d’una hora de duració i interpretada per un total de 24 dansaires, que es fixa com objectiu arribar al públic amb una història plena d’emocions i una posada en escena moderna i acurada.
Arxivat a