Artur Mas, a Gualba: «El país se'n sortirà si fem pinya i treballem junts»

El president assegura en la seva visita al Vallès Oriental que “si aprofitem aquests moments per fer-nos mal no anirem endavant” | El cap de l'executiu també diu que "un país s’ha de construir des de tot arreu i per a tothom, des de les ciutats grans i des de les petites"

Redacció
22 de juliol del 2014
Artur Mas amb l'alcalde de Gualba a l'ambulatori del poble. Foto: Jordi Purtí

Artur Mas ha visitat aquest dilluns a la tarda el Baix Montseny. Concretament, el cap de l'executiu ha inaugurat un consultori mèdic i l’ampliació de l’escola Aqua-Alba, de Gualba, acompanyat del conseller de Salut i de la conseller d’Ensenyament, Irene Rigau. En el decurs del seu parlament davant els veïns del municipi, Mas ha insistit en "la necessitat del pacte i l’entesa" per fer front a la consulta del 9-N, deixant clar que "si aprofitem aquests moments que ens envolten per fer-nos mal els uns als altres, el país no tirarà endavant".

"Com molts serveis essencials estan al límit de la seva capacitat de resistència, és molt important que presideixi al país aquest esperit de col·laboració i entesa, de voluntat de pactes i, sobretot, de fer pinya i de sumar, en allò que és bàsic i essencial, i l’ensenyament i la salut ho són", ha manifestat Mas.

Construïr un país per a tothom

En aquest sentit, el president Mas ha ressaltat que amb la inauguració del nou consultori i l’ampliació del CEIP de Gualba "es demostra que els serveis públics es poden mantenir i fins i tot a un nivell millor si tothom s’hi implica". El cap de l’Executiu ha clos el seu parlament subratllant que amb aquesta inauguració "es fa palès que les institucions catalanes tenen al cap tothom, i es va fent coses a mesura que es pot, però sabent que un país s’ha de construir des de tot arreu i per a tothom, a les ciutats grans i a les petites".

El nou consultori local de Gualba disposa de 381,47 metres quadrats, destinats a consulta de medicina de família; infermeria; pediatria; sala de tractament i sala per als serveis socials.

L’escola Aqua Alba ofereix educació infantil i primària a 168 nens del municipi i rodalies. Al nou espai rebran classe els alumnes de primària, i els alumnes de segon cicle continuaran fent classe en l’edifici actual; tots, però, compartiran les noves instal·lacions que ofereix l’escola: servei de cuina i menjador; gimnàs i aules especialitzades. 

Gualba creix en serveis

Per la seva banda, l'alcalde de Gualba, Marc Uriach, ha destacat el creixement que en els últims anys està experimentant aquest poble baixmontsenyenc, tant en població com en serveis. "Fa uns anys els joves marxaven cap a alatres pobles amb més recursos i més comoditats, però ara això ha canviat i estan tornant i molta gent que només hi venia a passar els caps de setmana o els estius veuen que quedar-s'hi a viure és una possibilitat", d'aquesta manera Uriach ha destacart la millora de serveis que avui ja disposa Gualba.

Artur Mas entrant a l'escola Aqua Alba acompanyat de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Foto: Jordi Purtí