L'Ajuntament de Vilalba Sasserra abarateix el preu de l'aigua

Gestiona directament el servei i ha eliminat l'obligatorietat de pagar 54 euros trimestrals independentment del consum.

Redacció
21 de juliol del 2014
Joan Pons, alcalde de Vilalba Sasserra Foto: Jordi Purtí

Els veïns de Vilalba Sasserra pagaran l'aigua més barata aquest any 2014. Així ho ha anunciat l'alcalde del municipi, Joan Pons (CiU), després d'aprovar les noves tarifes basades en la quota de servei i el subministrament de l'aigua. Per l'alcalde, l'estalvi ha estat possible gràcies a la gestió que fa l'Ajuntament del servei des de l'any 2013 amb la finalitat de remunicipalitzar un servei "que és del poble". Amb aquesta acció recorda l'alcalde, els va permetre no haver d'aplicar l'augment de tarifes d'un 70% que ATLL (Aigües del Ter Llobregat) va fer a tots els pobles i de retruc proporcionar unes tarifes més assequibles.

Amb els nous preus ja no cal pagar un fix de 54 euros trimestrals de 36m3, encara que el consum fos inferior ja que aquest condicionant s'ha eliminat per considerar que no s'afavoria el consum responsable d'aigua. Així doncs, els vilabencs paguen 6,48 euros mensuals per quota de servei que inclou, entre d'altres, el servei adminisatratiu, l'operari, el vehicle i la conservació del comptador. I el subministrament de l'aigua es calcula en quatre trams en funció  dels metres cúbics reals consumits.

Per tant, Joan Pons recalca que aquestes noves tarifes "són una oportunitat de poder rewduir la factura de l'aigua i pagar per sota dels 54 euros. Durant el primer trimestre de l'any un 65,5% ja han pagat menys del que pagaven abans". L'alcalde diu que la feina de l'Ajuntament per abaratir el preu de l'aigua no s'acaba aquí i estudiarà noves mesures perquè en el futur els veïns de Vilalba Sasserra encara puguin estalviar més.