Arbúcies engega un programa de suport psicològic per a dones víctimes de maltractament

L’objectiu del servei és establir una estratègia de prevenció i recuperació dels abusos

Redacció
21 de juliol del 2014
La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Arbúcies posa en funcionament un nou servei de suport psicològic per a dones que són o han estat víctimes de maltractament i d’entre els seus objectius principals del programa s’atén de manera integral a les usuàries establint una estratègia de treball, tant de prevenció com de recuperació.
 
Aquest servei pretén donar resposta a una demanda específica d’atenció terapèutica de persones  que estiguin patint malestar psíquic degut a alguna situació de violència viscuda en el passat i/o en l’actualitat i que necessiten rebre ajuda psicològica però que estan passant una situació econòmica desfavorable. És per això que per dur a terme aquest  nou programa el Consistori ha dotat una partida pressupostària especifica, en tant que el servei serà gratuït o de copagament en funció de la situació econòmica de la persona usuària i de la família, i s’ha elaborat una ordenança especifica que determina les quantitats a pagar i o bonificar segons cada cas. Les persones interessades hauran de dirigir-se al SIOD (Servei de Informació i Orientació a les Dones) els dilluns i els divendres de 10 del matí a 2 de la tarda a l’Ajuntament d’Arbúcies.
 
El servei de suport psicològic va dirigit majoritàriament a dones relacionades amb qualsevol tipus de maltractament: infantil, violència masclista, mobbing, abús sexual, maltractament a la gent gran, maltractament de fills/es a mares, però també al seu entorn familiar. I pretén oferir contenció i suport emocional individual a aquelles persones que ho necessitin i disminuir els nivells d’exclusió social, entre d’altres objectius.

desestabilitat emocional
 
Malauradament, la violència vers les dones, en totes les seves manifestacions, és latent a la nostra societat i al nostre voltant tenim víctimes que necessiten ajuda per combatre-la i també ajuda per superar-la i recuperar la seva estabilitat emocional i autoestima. És per això que aquest servei vol ser una eina més en la lluita per l’eradicació de la violència i els maltractaments a les dones.
 
Durant el passat 2013 s’han atès a Catalunya 11.563 víctimes de violència masclista amb un total de quatre dones mortes. I en el que portem del 2014 ja n’hi ha tres. També s’han comptabilitzat 378 agressions sexuals, 159 d’elles a menors de 20 anys.
Viure i conviure amb situacions que comporten violència suposa repercussions psicològiques molt negatives en l’estabilitat emocional de les persones. Des del punt de vista psicològic, les conseqüències abasten des del desenvolupament de vincles afectius insegurs en els membres de la família a trastorns de caràcter clínic, tant per la dona com pels nens i nenes. Els quadres clínics més freqüentment relacionats amb els efectes de la violència familiar són: trastorn d’estrès posttraumàtic, indefensió apresa, depressió i ansietat.
Arxivat a