Martí Boada encapçala una expedició de 200 científics a Yasuní

Està emmarcada dintre d'un cicle de recerques amb la finalitat d'extreure conclusions pràctiques per a la conservació del planeta

Redacció
11 de juliol del 2014
Martí Boada Foto: LSC

El naturalista celoní i Premi Nacional de Medi Ambient i Premi Global Nacions Unides, Martí Boada, conjuntament amb un grup de científics catalans, com el director de l' Institut de Biodiversitat Tropical (IBT) , Guillem Chacón i la Pontificia Universidad Católica del Ecuador (PUME), encapçalen  l'Expedició Científica 2014 Yasuní, emmarcada dintre d'un cicle de recerques amb la finalitat d'extreure conclusions pràctiques per a la conservació del planeta. En l'expedició hi participaran dos-cents investigadors per monitoritzar tantes espècies com sigui possible en una zona concreta de la selva equatoriana que es considera que té la biodiversitat més gran de la terra.

Les recerques es portaran a terme entre el 15 de juliol i el 15 de setembre amb la participació d'investigadors americans i europeus que romandran a l'Estació Científica de Yasuní i a la Reserva Biològica de Limoncocha, amb la finalitat d'evitar una nova plaga d'extincions d'espècies. "Ja fa temps que lo'augment de gairebé mig grau de temperatura, provocat pel canvi climàtic, va suposar la desaparició de més de 25 classes d'amfibis", expliquen els responsables de l'expecició.
 
Un altre dels objectius de l'expedició és trobar alternatives pràctiques a l’explotació de petroli, com podria ser la plantació d’una espècie concreta de palmell. Aquest fet, donaria una possible resposta de sostenibilitat, enfront de les cinc petrolieres que ocupen actualment el Parc Natural de Yasuní, designat per la Unesco reserva mundial de la biosfera.
 
Una altra de les alternatives que serà estudiada al llarg d'aquests dos mesos, serà la incidència en el naixement d’un tipus de bioturisme que capacitarà a les ètnies que viuen dins del Parc Nacional, perquè disposin d'una  font alternativa capaç de garantir la seva subsistència econòmica.

Estació Científica de Yasuní Foto: IBT
Arxivat a