Més de 300 persones diuen no a la carretera entre les Illes i Sant Marçal

El portaveu de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny assegura que "tindrà un greu impacte sobre ecosistemes"

Redacció
27 d'abril del 2014
Actualitzat el 22 de novembre del 2016 a les 12:12h
300 perones s'han manifestat aquest matí contra el projecte de la carrtera entre Les Illes i sant Marçal Foto: Jordi Purtí

Unes 300 persones s'han concentrat aquest diumenge a la rotonda entre Campins i Mosqueroles per protestar contre el projecte d'asfaltatge d'un camí forestal al municipi de Montseny que vol unir Les Illes amb Sant Marçal. Segons que ha explicat el coordinador de l'entitat, Carles Lumeras, asfaltar un camí de terra per facilitar el trànsit entre les carreteres BV-1514 i BV-5119 "tindrà un greu impacte sobre ecosistemes, comunitats i elements naturals".
  
En una marxa pacífica i festiva, amb una majoria de manifestants procedents del Montseny, el recorregut ha començat a Sant Celoni i ha finalitzat a la rotonda, on s'ha llegit un manifest reivindicatiu. Lumeras ha assegurat que la construcció d'aquesta carretera "incompleix de manera evident" diverses normatives comunitàries com la Directiva Marc de l'Aigua, la Directiva Aus i la Directiva Hàbitat.

El desarrelament de la pagesia i la liquidació de la vida rural, el foment de l'economia especulativa, contra l'economia rewal, l'afavoriment d'infraestructures fetes a la mida dels inversors turístics utilitzant diners públics, l'atomització del territori protegit per la via dels fets consumats, la supeditació dels interessos públics als interessos privats, la utilització de l'espai natural protegit com a parc temàtic i marca comercial i l'eliminació de facto del Pla Especial de Protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Montseny són algunes de les agressions al Montseny que apunten els manifestants d'avui volen aturar.
  
La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny està estudiant presentar una al·legació per parar la intervenció en aquest espai natural "poc transformat i d'excepcional interès ecològic", segons Lumares. La manbifestació ha tingut el suport de setze entitats ecologistes, socials i polítiques de de diversosa municipis del Baix Montseny.
 
Arxivat a