Carta oberta: La PAH Baix Montseny fa dos anys

La unió dels ciutadans és la millor manera que tenim ara per vèncer la por, les amenaces i els abusos dels bancs. Junts ho podem tot!

Redacció
14 d'abril del 2014
Una de les primeres reunions de la PAH Baix Montseny. Foto: Jordi Purtí

No volem celebrar que en dos anys l'emergència de l'habitatge ha crescut, ni que les famílies continuen sent desnonades, ni que els governs continuen defensant els interessos dels bancs i condemnant a les famílies, i per tant hem de continuar aquí. Nosaltres, però, preferim fer una lectura positiva per continuar endavant: per vèncer els que es creuen invencibles, per retrobar els valors que tenim com a societat, per empoderar el ciutadà, per buscar alternatives sostenibles que ens permetin viure amb dignitat, per unir forces i lluites que ens afecten i anar de la mà en la defensa de l'educació, de la sanitat i del dret al treball.

En dos anys han passat molts afectats per la hipoteca, alguns han solucionat el seu problema i no els hem vist més, altres han continuat al nostre costat per ajudar als demés. I és que molts de vosaltres us heu adonat de la realitat que ens envolta, del sistema injust que ens ha portat fins aquí, i sabeu que si no treballem tots plegats per canviar la situació, tot aquest patiment no haurà servit de res. Les assemblees són llargues, sí, com la mateixa lluita pel dret a l'habitatge; qui ve a una assemblea té por, té angoixa, no està ben informat... al sortir, el problema continua, però ha començat a caminar per canviar la seva situació: surt més animat; l'hem escoltat, ha vist que el seu problema és el de tots, ha vist que el poble som el 99% i que no ens podem permetre el luxe d'oblidar-ho, tenim molt poder i no ho sabem, som qui podem demostrar que un altre món és possible; per bucòlic que sembli, ja ho estem fent. Ara només falta que ens ho creguem.

Avui estem de celebració, però demà seguim. Seguim perquè aquest 2014 és l'any de la PAH i donarem molta guerra i ens tornaran a criminalitzar, però sabem que us tenim a tots, que tots penseu com nosaltres i que també n'esteu farts d'aquesta estafa. Us esperem a les assemblees, al carrer, a les paradetes informatives i ens agradaria molt veure-us entre nosaltres, treballant colze a colze i aportant un granet de sorra per ensorrar, precisament, tot allò que ens ha portat fins a aquí!
Contentes per estar i contentes per seguir...el vostre caliu, els vostres somriures i la por de l'altre bàndol ens anima a continuar!
 
La unió dels ciutadans és la millor manera que tenim ara per vèncer la por, les amenaces i els abusos dels bancs. Junts ho podem tot!
Arxivat a