Sobreseït el cas dels policies de Sant Celoni acusats de fer el servei beguts

La instructora Ana Rico Nieto ha considerat que no hi ha proves suficients per sancionar-los

Redacció
10 d'abril del 2014
Joan Castño, alcalde de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí

La denúncia que van presentar dos agents de la policia local de Sant Celoni contra quatre companys seus acusant-los de beure alcohol en hores de servei ha quedat en un no-res, després de gairebé set mesos d'haver-se obert l'expedient informatiu. La instructora que ha portat el cas, Ana Rico Nieto, ha decidit sobreseir-lo per considerar que no hi ha proves suficients per inculpar els agents denunciats.

Els dos policies locals van fer la denúncia a meitat del mes de setembre de 2013 tot i que no va ser fins el mes de novembre que no es va nomenar Ana Rico que, finalment, després d'haver cridat a declarar les parts ha recomenat que no hi havia motius sancionables. Dimecres de la setmana passada es va comunicar la resolució als policies afectats i també als grups municipals, segons que ha explicat avui a BaixMontseny.info l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño.

Víctima política
De tota manera, aquest afer ha deixat pel camí converses de whatsapp plenes d'insults, ironies i males maneres com "grupo creado para nenazas chivatas de compañeros je je", entre d'altres perles. També una víctima política, el regidor socialista Manel Bueno ja que l'alcalde va considerar que entorpia el cas. En un primer moment va presentar la dimissió però uns dies més tard va decidir continuar com a regidor perquè va dir que era "víctima d'una venjança". Bueno continua ocupant el seu lloc al ple de l'Ajuntament, però cessat dels seus càrrecs de les àrees d'Economia i Secretaria. 

Sigui com sigui, però, la imatge de la policia local estava tocada i, per aquest motiu, es va decidir contractar un inspector per posar-hi ordre i avançar en el nou model de policia de proximitat que es vol aplicar a Sant Celoni. Albert Brunet va arribar a Sant Celoni per posar-se al davant de la policia local el passat 1 d'abril en comissió de serveis per un any, amb un segon de prorrogable.

Arxivat a