La CGT de Panrico agraeix el suport dels treballadors municipals de Sant Celoni

Els treballadors de la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, en vaga indefinida des del mes d'octubre, han rebut aliments recollits a l'Ajuntament celoní

Redacció
09 d'abril del 2014
Una manifestació dels treballadors de Panrico. Foto: Panrico

La Secció Sindical de CGT Panrico de Santa Perpètua de la Mogoda ha enviat una carta d'agraïment als treballadors de l'Ajuntament de Sant Celoni per la col·laboració que han tingut en la recollida d'aliments destinats a ajudar els treballadors i treballadores de Panrico, en vaga des del 13 d'octubre de 2013.

En aquesta carta recorden que mantenen una lluita històrica de gairebé sis mesos a causa d'un ERO signat a Madrid que contemplava nombrosos acomiadaments i unes retallades salarials brutals sobre els empleats que l'empresa té en la seva planta catalana. Aquests mateixos treballadors, diuen, ja van patir una rebaixa salarial d'un 35% de mitjana en el 2012 en un pacte que hauria de durar quatre anys i que ha estat unilateralment trencat.

Davant aquests fets tan perjudicials per a la classe obrera, "decidim començar una vaga que mai imaginàvem tan llarga i per la qual només tenim un objectiu: aconseguir la impugnació de l'ERO el proper 6 de maig davant l'Audiència Nacional". També expliquen que és per tot això, que la solidaritat que reben per aguantar aquesta lluita contra un gegant tan poderós es considera fonamental en aquests moments.

"El vostre acte és d'una solidaritat impagable. Prop de 200 famílies estan en una situació límit i l'aportació d'aquests aliments no només és una ajuda material per solucionar les primeres necessitats, sinó que suposa una injecció de moral per tots nosaltres", conclou aquest escrit d'agraïment dels treballadors de Panrico vinculats a la secció sindical de la CGT.

En aquest sentit, el sindicat CGT de l'Ajuntament de Sant Celoni va iniciar fa unes setmanes una campanya de recollida d'aliments en dependències municipals com Comunitat, Llar d'Infants El Blauet, Casa de la Vila, Sax Sala, Rectoria Vella, Cultura i Educació i El Safareig amb molt bona resposta i acceptació "perquè demà pots ser tu, el teu pare o el teu fill. Perquè la lluita de Panrico és també la nostra, perquè la solidaritat entre treballadors i trballadores és la nostra eina més ferma de defensa", diu en un comunicat la secció sindical de Sant Celoni".
Arxivat a