Menció Infoparticip@ 2013 pel web municipal de Sant Celoni

S'ha valorat la qualitat i la transparència de la comunicació pública local | Només 48 dels 947 municipis catalans existents obtenen una distinció

Redacció
14 de març del 2014
Web Ajuntament de Sant Celoni. Foto: DBM

Sant Celoni és un dels 48 municipis catalans que dimarts vinent rebran una distinció Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local en el seu web municipal.
 
Concretament, el web santceloni.cat rebrà una Menció Infoparticip@ per les bones pràctiques amb un 85,37% dels criteris complerts dels que marca el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local que elabora el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona,( http://mapainfopublica.com/ca ).
 
En pocs mesos, el web municipal ha passat del 46% dels criteris complerts, a un 71% d'acompliment coincidint amb l’estrena del nou web el passat mes d’octubre fins a assolir el 85,37 actual. "A l’octubre de l’any passat vam anunciar la renovació del web municipal amb el clar objectiu d'avançar en la transparència i proximitat, adaptant els continguts a la ciutadania. Aquesta millora ha suposat un intens treball tècnic que ara es veu recompensat amb la menció Infoparticip@, com a reconeixement a tota la feina", afirma el regidor de Comunicació, Jaume Tardy.
 
Al Vallès Oriental, només tres municipis obtenen una distinció: A més de Sant Celoni, trobem  Mollet (95,12%) i Granollers (90,24%).  A nivell de Catalunya, només 48 dels 947 municipis existents, han aconseguit un Segell, Menció o Reconeixement (3 a la demarcació de Girona, 3 a la de Tarragona, 1 a la de Lleida, i 41 a la de Barcelona).
 
El Mapa de Bones Pràctiques estableix 41 indicadors bàsics que s’utilitzen per avaluar la informació dels webs dels ajuntaments. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics; com gestionen els recursos col·lectius; quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. 

L'acte d'entrega de premis tindrà lloc el proper dia 18 de març a les 18 h, al Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit per la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega i pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho Pifarré.
Arxivat a