En què invertiries 500.000 euros a Gualba?

Aquesta és la pregunta que es fan un grup de veïns del municipi que no veuen clara una inversió de 424.000 euros per construir un camp de futbol

Redacció
14 de febrer del 2014
Un dels camps de futbol que hi ha actualment a Gualba. Foto: Jordi Purtí

En què invertiries mig milió d'euros a Gualba si et deixessin opinar? Aquesta és la pregunta que es fan un grup de veïns d'aquest municipi del Baix Montseny que no acaben de veure massa clar una inversió de 424.000 euros per construir un nou camp de futbol a Can pahissa, a dos quilòmetres del centre del poble. Diuen, que aquests diners només inclouen la primera de la quatre fases de què consta el projecte.

En aquest sentit, l'ajuntament de Gualba va aprovar el passat 9 de gener els pressupostos municipals de 2014 que inclou una partida d'inversió per aquesta quantitat i, de fet, el projecte es troba en exposició pública fins el proper 27 de febrer i, per això han presentat un plec d'al·legacions per a ser incloses a l'expedient. L'ajuntament considera una necessitat construir el nou camp de futbol perquè els actuals que hi ha a Can Maynou i Can Figueres no compleixen la normativa.

Els veïns que han impulsat una recollida de signatures són del parer dee reconsiderar el projecte i "tocar de peus a terra". També assenyalen que troben mancances en la informació del projecte, ja que no s'inclou el preui de la construcció de les grades, l'aparcament i els vestidors i tampoc no es diu el cost de manteniment, l'electricitat i l'aigua així com mesures correctores mediambientals ja que al seu parer "aquest espai esportiu de competició pot entrar en conflicte amb els usos possibles segons la normativa vigent que defineix les activitats de la zona del Parc Natural".

Consulta popular

Els veïns que han presentat les al·legacions demanen sentit comú a l'Ajuntament perquè abans de fer aquesta inversió es podrien estudiar altres alternatives com adequar a la normativa alguns dels camps actuals o bé mancomunar-se amb altres municipis. També recorden que, en cas que hi hagués un canvi de govern municipal en les properes eleccions "potser canviarien les il·lusions, les idees i les inversions".

Asseguren que no estan en contra del campa de futbol però sí que volen  que se'ls expliqui bé el projecte i la necessitat real que hi ha per fer aquesta inversió. Per això diuen que el millor és que l'equip de govern faci una consulta popular i així poder respondre a la pregunta "En què invertiríeu 500.000 euros a Gualba si us deixessin opinar", conclouen aquest grup de gualbencs.