Josep Capote: "Ens cal un inspector per posar ordre a la policia local de Sant Celoni"

Redacció
07 de febrer del 2014
Josep Capote, regidor de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Celoni; Josep Capote, ha manifestat que cal l'arribada d'un inspector per posar ordre al cos de la policia local, hores d'ara amb una imatge força malmesa a conseqüència de les investigacions obertes per un suposat consum d'alcohol en hores de servei d'alguns agents i per la desapacició de la mateixa comissaria d'uns grams de marihuana comissada. Capote ho ha dit en el decurs d'una sessió plenària responent una pregunta del cap de llista de CiU, Francesc Deulofeu, visiblement molest perquè "ens assabentem del que passa a la policia a través de la premsa. Sens dubte les coses es poden fer millor".

Capote s'excusa per la falta de temps d'avisar els grups "per culpa de filtracions que ens han sorprés a tots". En qualsevol cas, el regidor responsable de la policia local  diu que "s'ha actuat amb rapidesa i amb contundència", referint-se a l'expedient obert i la suspensió cautelar de sou i feina durant un mes a dos agents, com a pressumptes autors de la filtració d'informes policials tot i que Josep Capote reconeix que "tampoc tenim la certesa que siguin ells". Les sospites se centren en ells perquè segons el cap de la policia local són els que hi tenien accés. Mentrestant, l'instructor segueix amb la investigació per esbrinar qui pot haver fet desaparèixer la droga.

Un tema d'Ajuntament i no de partits

El regidor de Seguretat Ciutadana ha aprofitat l'oportunitat per explicar que cal ser valents "i seguir treballant tots els grups amb un nou model policial de qualitat i de proximitat, encara que sembli que hi ha grups -policies- que no ho volen".

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha explicat que les negociacions per l'arribada d'un inspector ja estan molt avançades i no es descarta que es pugui convocar un ple extraordinari per tractar el tema ja que suposarà un canvi en la plantilla orgànica de l'Ajuntament.

Gerard Masferrer, regidor de la CUP, vol que la persona que hagi de venir ja sigui inspector, que sigui en comissió de servei perquè considera que Sant Celoni no li cal un inspector permanent i ha de tenir el mandat clar de posar ordre. Masferrer també ha avançat que en les properes setmanes donaran a conèixer a la població el model de policia al que ells aspiren. Des de la CUP, com des d'ICV es demana cel·leritat per solucionar els conflictes oberts perquè ja fa massa mesos que dura aquesta situació.
Arxivat a