Els nous edificis de la Soler Vilardell i la FP de Sant Celoni pel curs 2015-2016

El ple municipal acorda l’aportació d’1,5 milions d’euros per garantir-ne la construcció durant l’any 2015

Redacció
03 de desembre del 2013
Terrenys on es construiria la nova escola Soler de Vilardell Foto: Jordi Purtí
L'Ajuntament de Sant Celoni i el departament d’Ensenyament han signat un protocol que estableix que la Generalitat construirà el nou edifici de l’escola Soler de Vilardell i un edifici a l’Institut Baix Montseny per als tallers de formació professional i a canvi l’Ajuntament aportarà 1,5 milions d’euros. El protocol va ser aprovat per unanimitat de tots els grups municipals al darrer ple celebrat el 28 de novembre.
 
Des del departament d’Ensenyament ja s’ha iniciat la contractació per a la redacció dels dos projectes executius i la previsió és que s’iniciïn les obres a finals de l’any 2014 per tal que es disposi d’ambdós edificis el curs 2015-2016. L’aportació econòmica per part de l’Ajuntament representa aproximadament un 30% del cost total de les obres.

El cost estimat de l'escola Soler de Vilardell és de 3.778.211,21 euros i el consistori n'aportaria 1.050.000 euros, el 27,79% del total. Pel que fa als tallers FP de l'institut Baix Montseny el cost seria d'1.396.631,01 euros i l'aportació municipal serà de 450.000 euros, 3l 32,22%.

Segons la regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación, "com Ajuntament hem fet una aposta pionera i valenta posant a disposició del Departament 1.500.000 d'Euros. És precisament, en moments de dificultats i de crisi, quan més hem de treballar per dotar al nostre municipi d'equipaments educatius de qualitat que ens han de permetre, a mig i llarg termini, ampliar l'oferta formativa de Sant Celoni. La formació és una eina fonamental per afrontar el futur amb més garanties". 
 
Compromís i treball de tota la comunitat educativa 

El protocol de col·laboració és el resultat del treball constant i perseverant de tota la comunitat educativa per garantir una educació de qualitat al municipi. De fet, malgrat la provisionalitat dels espais, la qualitat i la implicació dels equips docents han fet possible projectes educatius innovadors i de qualitat que promouen l’assoliment de les competències bàsiques i l’èxit acadèmic de tot l’alumnat.
 
En aquest sentit, l’escola Soler de Vilardell és un centre d’educació infantil i primària que es va posar en funcionament el curs 2006 – 2007 degut a l’augment del padró municipal i a la necessitat de places escolars de P3. Des d’aleshores ençà l’escola ofereix, una línia educativa, des de P3 fins a 5è de primària amb un total de 157 alumnes. El Soler de Vilardell està ubicat actualment, i de manera provisional, en l’edifici de l’antic Puigdollers i en tres mòduls prefabricats, dos d’ells ubicats al mateix solar de l’edifici d’obra i des d’aquest curs, un altre ubicat a una de les pistes del camp d’esports situada a l’altra banda del carrer i a uns 50 m del solar.
 
El nou edifici de l’escola Soler de Vilardell s’ubicarà en un solar a tocar a l’Institut Baix Montseny i disposarà de tots els espais normatius que correspon a una escola d’educació infantil d’una línia. Aquest curs 2013-2014, l’Institut Baix Montseny disposa de tres cicles de formació professional: un cicle de grau mitjà d’auxiliar administratiu, un cicle de grau mitjà de manteniment electromecànic i conducció de línies i un cicle de grau superior de mecatrònica industrial. 

870 m2 per la Formació Professional
 
Els cicles de manteniment electromecànic i de mecatrònica industrial s’estan impartint en dos mòduls prefabricats actuals però que no compleixen les condicions mínimes de seguretat laboral que han de disposar en quant a m 2 , distàncies de seguretat entre màquines, extracció de fums i alçada del sostre. El nou edifici que es preveu construir estarà annexat a l’edifici de l’institut, tindrà una superfície de 870 m2 i acollirà els cicles de manteniments electromecànic i mecatrònica industrial.
 
Aquest nou edifici permetrà donar compliment a la normativa vigent de seguretat i de necessitats/programa funcional que determina el Departament d’Ensenyament per a als cicles de la família d’electricitat i mecànica. Unes instal·lacions  adequades de formació professional ajudaran a prestigiar encara més aquests ensenyaments i a obrir noves oportunitats d’ampliar l’oferta de FP i establir més i reeixides col·laboracions amb el teixit econòmic i productiu de la zona.
Arxivat a