Designat l'instructor per continuar investigant la crisi de la policia local de Sant Celoni

L'ha nomenat la Diputació de Barcelona i seguirà amb les diligències arran de la denúncia de dos agents acusant alguns companys de consumir alcohol en hores de servei | La setmana vinent es reuneix la comissió de seguiment formada per tots els grups municipals

Redacció
14 de novembre del 2013
Un instructor seguirà amb la investigació del cas de la policia local de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

La Diputació de Barcelona ja ha respost a la petició de l’Ajuntament de Sant Celoni i ha designat un instructor per continuar amb el cas obert a la Policia local davant la denúncia de dos agents acusant alguns companys de consumir alcohol en hores de servei. Les diligències realitzades pel secretari de la corporació en el marc de  l’expedient d'informació reservada obert fa unes setmanes ha conclòs que correspon tramitar un expedient disciplinari per tal de cercar l’aclariment dels fets sempre partint del principi de la presumpció d’innocència.

Aquest expedient el pot tramitar un funcionari municipal o d’altra administració local. Per cercar una més gran objectivitat en aquest assumpte, a suggeriment del propi secretari, l’alcalde ha demanat a la Diputació de Barcelona que designi una persona instructora de l’expedient, la qual durà a terme totes les investigacions que tingui per convenient, i comptarà amb el suport dels tècnics municipals. "Esperem que aquest procés sigui el més ràpid i àgil possible i que tinguem resutats al més aviat possible", s'apunta des de l'Ajuntament de Sant Celoni.
 
Aposta per un nou model de la Policia
D’altra banda, la setmana vinent es reunirà la comissió de seguiment formada per representants de tots els grups municipals, tal i com es va acordar la setmana passada. Segons l'alcalde, Joan Castaño, "la comissió també ha de servir per començar a treballar sobre el model de policia que es vol implantar a Sant Celoni", seguint els paràmetres que s'indiquen a l'auditoria que es va elaborar l'any 2009 per encàrrec de l’aleshores govern municipal de Convergència i Unió.

En aquest sentit s'assegura que "volem reformar el model de policia local conjuntament amb la resta de grups municipals i, per fer-ho, recuperem l’auditoria de l’any 2009 en què ja s’assenyalaven algunes de les deficiències que estem vivint actualment. Entenem que no podem passar per sobre d’aquest tema". L'alcalde reconeix que hi ha una sèrie de deficiències, que en gran part ja es recollien en el Pla de qualitat i millora de la Policia local redactat el 2009, i tenim la voluntat de treballar-hi per a solventar-les". Per això, aquest document haurà de ser el full de ruta en aquest tema i encarar-lo perquè es tracta d’un tema cabdal, d’interès general, i en què tots els partits hi han de col·laborar. Per això mateix, Joan Castaño diu que accepta l’oferiment fet pel cap de l'oposició, Francesc Deulofeu.

Entre altres mesures s’ha decidit incorporar un inspector en cap extern que pugui liderar la reforma del servei i el conjunt de millores que s’han anat implementant durant els darrers mesos, amb la implantació de la Policia de proximitat, i que s’espera accelerar amb aquest nou recurs de coordinació i direcció.
Arxivat a