"Nens salvant vides"

Alumnes de primària de les escoles de Sant Celoni, La Batllòria, Arbúcies,Vallgorguina i Cànoves han participat en una jornada per aprendre la ressuscitació cardiopulmonar

Redacció
17 d'octubre del 2013
Jornada Salvant vides a Sant Celoni Foto: Protect Life

Centenars d'alumnes de les escoles de Sant Celoni, Vallgorguina i Arbúcies van participar ahir en la jornada "Nens salvant vides", en motiu del Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardíaca, consistent en aprendre la ressucitació cardiopulmonar. A Sant Celoni, els alumnes de les escoles de 1r, 2n, 3r i 4t de primària de les escoles Josep Pallerola, Cor de Maria, La Salle i Montnegre de La Batllòria van treballar als centres educatius dinàmiques de primera actuació i ressuscitació a través de videos educatius, cadena de supervivència adaptada específicament per aquesta jornada, suport vital bàsica i l'auca del suport vital bàsic.


Per altra banda, més de 300 alumnes de 5è i 6è de primària d'aquestes mateixes escoles van poder aprendre les tècniques i manera d'actuar davant d'una situació d'emergència d'aturada cardíaca i practicar amb maniquís proporcionats per l'escola de formació Protec Life, de Gualba. Per acabar la jornada els escolars van fer un dibuix humà representant el número 112 i un cor que bategava amb el lema "Tots podem fer tornar aun cor". L'experiència també es va fer a Arbúcies, Vallgorguina i a Cànoves.

La jornada ha comptat amb el suport del CAP i l'Ajuntament d'Arbúcies, Ajuntament de Sant Celoni, departaments d'Ensenyament i Salut de la Generalitat de Catalunya, Consell Català de Ressuscitació, Creu Roja Sant Celoni, Falck VL, Hospital de Sant Celoni i el SEM. Per al curs vinent es preveu que l'experiència es porti a terme en més escoles del Baix Montseny.

Durant dos mesos es portarà a terme una recollida de signatures online digital, i presencial a les escoles i ajuntaments per presentar una proposta educativa al Parlament amb l'objectiu d'incloure aquesta formació al currículum escolar obligatori.


Jornada Salvant vides a Arbúcies Foto: Protect Life
 


Jornada Salvant vides a Vallgorguinai Foto: Protect Life

Jornada Salvant vides a L'escola estelada de Cànoves Foto: Protect Life

Jornada Salvant vides a Sant Celoni Foto: Protect Life