Carreteres es compromet a fer un pas elevat sobre la C35 al barri del Pont Trencat

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat confirma a l'Ajuntament de Palau que el projecte està enllestit amb una inversió prevista de 700.000 euros

Redacció
30 de setembre del 2013
Intervenció de l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, a l'assemblea de veïns
Intervenció de l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, a l'assemblea de veïns | Sebastià Caño
Intervenció de l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, a l'assemblea de veïns Foto: Sebastià Caño

El secretari d'Infraestructures i Viabilitat de la generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha confirmat per escrit a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera que el Departament de Territori i Sostenibilitat considera prioritària l'execució de la passera per a vianants en el punt quilòmetric 54+950 sobre la carretera C35. En aquest sentit, reitera la importància i l'execució d'aquesta obra tal com ja han manifestat "en les diverses reunions que el Departament ha mantingut amb l'Ajuntament".

En la carta s'explica que des de la Direcció General de Carreteres es va impulsar la redacció del corresponent projecte que ara ja és enllestit amb una inversió de 700.000 euros i que ara és pendent de l'aprovació tècnica i es considera que la licitació de les obres podrà portar-se a terme, sempre que s'habiliti la partida pressupostària necessària durant l'any 2014.

Manifestació desconvocada

precisament, aquest compromís del Departament de Territori i Sostenibilitat és el que ha servit perquè l'Associació de Veïns i Propietaris (MOPU) dels barris Pont Trencat, Moixerigues i Pont Romà de Santa Maria de Palautordera desconvoqués en una assemblea extraordinària celebrada ahir al migdia la concentració que aquesta entitat veïnal havia previst per les 7 de la tarda al quilòmetre 55 de la C35. Amb aquesta concentració, els veïns volien reivindicar la realització d'aquest pas elevat "que fa molt anys que reclamem", diuen els veïns.

A l'assemblea també hi va participar l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, que va explicar als veïns el compromís de la Generalitat i totes les gestions que s'han fet des de l'ajuntament perquè aquest projecte titi endavant i, a més, evitar la sensació que no s'està treballant per donar sortida a les reivindicacions dels veïns afectats "hem mentingut més de deu reunions amb el Departament per fer-els-hi entendre la necesiitat de fer aquesta obra", assegura l'alcalde de Palau. Xena també ha valorat la predisposició dels veïns i la voluntat de voler entendre la situació actual.