Gairebé 4.000 baixmontsenyencs participaran a la Via Catalana

Més de cinquanta autocars i una gran quantitat de cotxes particulars traslladaran els independentistes del Baix Montseny a poblacions de les comarques gironines

Redacció
10 de setembre del 2013
Resseguint la muralla medieval a Hostalric
Resseguint la muralla medieval a Hostalric | Selva Sud per la Independència
Provant la Via Catalana a arbúcies Foto: Fina Colomer

Aquestes darreres setmanes a diversos municipis del Baix Montseny com Arbúcies, Hostalric o Sant Celoni s'han anat fent diverses proves de la Via Catalana cap a la independència que es farà demà Onze de Setembre des de l'Alt Empordà fins al Montsià. Ara, ha arribat l'hora de la veritat i de portar-ho en pràctica perquè la cadena humana que s'unirà des del Pertús fis a Alcanar, recorrent la Via Augusta, no fracassi. Tot fa preveure que serà una nova demostració de força del creixent moviment independentista entre la població catalana que cada vegada més té molt clar que vol decidir el seu futur amb llibertat. Almenys això és el que pensen els gairebé 4.000 baixmontsenyencs que han emplenat els més de cinquanta autocars que els traslladaran als trams que se'ls ha assignat i que volen ser partícips d'un Diada històrica.

Els baixmontsenyencs amb sentiment independentista dels disset municipis que conformen la subcomarca es traslladaran bàsicament a la zona gironina poc poblada. Així la gent d'Arbúcies ocuparà els trams 514, 526, 528, a 531, 549, 550, 511, 552, 590, 609 i 633 situats a Maçanet, Vidreres, Orriols, Bàscara i Pontós.

La gent de Sant Celoni, Vallgorguina, Campins i Fogars de Montclús aniran als trams 682 i 683 a Llers, prop de Figueres. Mentre que des de l'Assemblea Territorial de Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor ocuparan el tram 591 a Fornells de La Selva.

De Llinars del Vallès també sortirà una representació massaiva cap als trams 527 al 539 a Tordera, mentre que de l'AT de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera es dirigiran al tram 643 a Bàscara.

De la Selva Sud per la Independència, formada pels municipis d'Hostalric, Fogars de la Selva, Sant Feliu de Buixalleu i Massanes aniran al tram 543 a Maçanet de la Selva. També hi ha veïns d'Hostalric que ocuparan els trams de Vidreres i Tordera. Finalment, Des de Breda el destí serà als trams 547 i 548 de Maçanet de la Selva.

Vehicles particulars

Resseguint la muralla medieval a Hostalric Foto: Selva Sud per la Independència

La quantitat exacte de baixmontsenyencs que es mobilitzaran demà es fa difícil de saber ja són molts els veïns que han decidit organitzar caravanes de vehicles per traslladar-se a les terres de l'Ebre i també a d'altres indrets com la pròpia capital Barcelona o Arenys de Mar i no pas tots s'han inscrit a través de les Assemblees Territorials de l'ANC dels seus municipis.

Dossier del participant

Especial Via Catalana minut a minut a Nació Digital