Arbúcies ja commemora la Diada Nacional de Catalunya

Aquest diumenge s'ha homenatjat l'activista Guillem Agulló i s'ha fet un recital de poesia i cançons per la independència |Demà dimarts hi haurà una marxa d'atxes i diumenge acte institucional i participació a la Via Catalana

Redacció
09 de setembre del 2013
Núria Feliu i rapsodes locals al recital de cançons i poemes per la Independència a Arbúcies
Núria Feliu i rapsodes locals al recital de cançons i poemes per la Independència a Arbúcies | Fina Colomer
Homenatge a l'Avinguda dels Països Catalans d'Arbúcies a Guillem Agulló Foto: Andreu Aymerich

Arbúcies ja ha començat a celebrar, de manera especialment reivindicativa, els actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest diumenge Guillem Agulló, un activista valencià defensor de la terra i militant de Maulets que va ser assassinat per un escamot feixista l'any 1993 va rebre un homenatge organitzat per la CUPA-CUP i Arran i en el qual també hi va participar el diputat al Parlament de Catalunya de la CUP, Quim Arrufat. L'homenatge va començar amb una recepció oficial a l'Ajuntament als pares de Guillem Agulló i, més tard, a l'Avinguda dels Països Catalans es va fer la descoberta d'una placa commemorativa i la lectura d'un manifest.

Per la seva banda, Arbúcies per la Independència (AxI) va emplenar el centre parroquial on es va celebrar un recital de poesia i cançons per la independència que, presentat per Quim Masferrer, va comptar amb l'actuació de Núria Feliu, en un acte reivindicatiu on van participar també artistes i rapsodes locals.

Núria Feliu i rapsodes locals al recital de cançons i poemes per la Independència a Arbúcies Foto: Fina Colomer

Marxa d'atxes
Demà 10 de setembre, es farà una marxa d’atxes cap a la plaça de la Vila, la benvinguda de l'alcalde, i la lectura del manifest unitari que precedirà el concert de Cesk Freixas. Tots els actes s’organitzen d’acord amb la Comissió Unitària per l’11 de Setembre, que integra les forces polítiques i socials d’Arbúcies. El dia 11 hi haurà l’acte institucional a les 11 del matí a la sala de plens de l’Ajuntament. S'ha avançat la seva hora habitual, per tal de donar temps a tothom per a poder desplaçar-se i participar a la cadena humana que a Arbúcies consideren que ha de ser un altre pas cap a la imminent independència de Catalunya.

Arxivat a