Trup de Nassos de La Batllòria porta el somriure a Costa d'Ivori

La companyia és col·laboradora de Pallassos Sense Fronteres que aquest dijous ha presentat a Sant Esteve de Palautordera el seu 20è aniversari

Redacció
02 d'agost del 2013
Tortell Poltrona aquest dijous a Sant Esteve de Palautordera
Tortell Poltrona aquest dijous a Sant Esteve de Palautordera | Jordi Purtí
Tortell Poltrona aquest dijous a Sant Esteve de Palautordera Foto: Jordi Purtí

La companyia Trup de Nassos de La Batllòria, col·laboradora de Pallassos Sense Fronteres des de la seva fundació el 1993, es troba a Costa d'Ivori realitzant la segona expedició de 2013 que realitzem a aquest país. L'equip, format per Jaume Carulla, Olga Puignou, Aleix Martin i Joan Fugarolas es troba realitzant una gira d'espectacles a la capital del país, Abidjan, i a la regió oest del país, en zones properes a la frontera amb Libèria, on es concentren gran nombre de persones desplaçades i refugiades a causa del recent conflicte armat ia la inestabilitat que afecten al país.

Les actuacions als barris perifèrics de la capital, dirigides a població jove vulnerable, es realitzen en col·laboració amb l'organització local MESAD amb qui Pallassos Sense Fronteres treballa conjuntament des de 2008. Les actuacions per a població refugiada i desplaçada estan coordinades per ACNUR Costa d'Ivori, qui un cop més ens brinda accés als camps de refugiats i desplaçats i coordina l'organització de les activitats, així com pel que fa a temes de seguretat i desplaçaments dins del país.


20 anys de Pallassos Sense Fronteres

Aquesta gira, juntament amb la que també està fent Pallassos Sense Fronteres a Colòmbia i Equador, coincideix amb la celebració que va tenir lloc ahir al vespre al Teatre Municipal Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera, on el seu impulsor, Tortell Poltrona, va explicar els orígens d'aquesta ONG. Tot va començar el 26 de febrer de 1993 a Croàcia i en aquests 20 anys s'han realitzat 10.707 actuacions en 708 expedcions a 98 països per a 3.547.960 persones que han presenciat les actuacions dels equips d'artistes professionals voluntaris de Pallassos Sense Fronteres.  Després de la presentació que va  fer el seu impulsor i president de l'ONG, Tortell Poltrona, es va passar el documental "El riure contra la guerra", de Carles Caparrós.

Pallassos sense Fronteres (PSF) és una associació sense ànim de lucre, d’àmbit internacional i de caràcter humanitari creada per un col·lectiu d’artistes procedents del món del circ que han fet del pallasso la figura cabdal del seu treball escènic. El seu principal objectiu és millorar les condicions en les que viuen les persones, articularment els nens i nenes, de camps de refugiats i desplaçats, territoris en desenvolupament i en  situació d’emergència de tot el món.

Aquest creixement ha fet que el projecte que va néixer a Barcelona de la mà de Tortell Poltrona amb les seves primeres activitats a la Península d'Ístria hagi florit a uns altres vuit països a punt de tancar la constitució d'una Federació Internacional (Clowns Without Borders International- CWBI). Pallasses i pallassos de França, Suècia, Bèlgica, Estats Units, Canadà, Irlanda, Sud-àfrica i Alemanya, ja han constituït organitzacions amb el mateix nom Clowns Without Borders que és liderat per Pallassos Sense Fronteres a Catalunya.


Arxivat a