Un centenar de persones passegen per la ruta del llibre \"Confidències d'una reina\"

La visita anava a càrrec de l'autora del llibre, Teresa Sagrera i del coordinador de la Mongia de Sant Pere de Vilamajor, Higini Herrero

Redacció
01 d'agost del 2013
Passejades pels racons del llibre Confidències d'una reina
Passejades pels racons del llibre Confidències d'una reina | Josep Ramoneda i Rosàs
Passejades pels racons del llibre Confidències d'una reina Foto: Jordi Rodoreda i Rosàs

El passat diumenge 28 de juliol, un centenar de persones es van reunir a la porta de la Mongia per començar una ruta guiada pels racons del llibre "Confidències d'una reina". La visita anava a càrrec de l'autora del llibre, Teresa Sagrera, que comentava alguns dels passatges de la novel·la, i del coordinador de la Mongia, Higini Herrero, que contextualitzava els racons amb la història local.
 

"Confidències d'una reina" narra les vivències de la petita reina d'Aragó, Peronella, amb només un any fou promesa amb el comte Ramon Berenguer, més de vint anys més gran que ella. En les seves estades a Vilamajor forja moltes amistats però també es veu envilatada de vivències personals que la posen en un dilema: triar entre l'amor o el deure envers el seu país. 

La visita va recórrer els carrers del nucli històric on hi havia hagut el castell de Vilamajor i també es van visitar els propers boscos de can Clavell i la serra del Pedró. També es van vendre exemplars del llibre. Molts dels assistents van demanar a l'autora, Teresa Sagrera, que els signés una dedicatoria. Davant de l'èxit que ha tingut la visita, probablement es repetirà a finals d'estiu o a principis de la tardor.