Robaven camions i els amagaven a Sant Feliu de Buixalleu i Santa Maria de Palautordera

Els lladres desmuntaven els vehicles i els venien a Ucraïna | S’ha recuperat material sostret amb un valor aproximat de 900.000 euros al mercat

redacció
29 de juliol del 2013
La policia investigant els camions robats
La policia investigant els camions robats | mossos d\'esquadra
Alguns dels camions i remolcs robats Foto: mossos d'esquadra

Tres naus industrials de Sant Feliu de Buixalleu i una altra de Santa Maria de Palautordera servien de magatzem per amagar les tractores i remolcs que una xarxa internacional robava a camions i vehicles i després eren desballestats per tornar-ho a vendre a altres països. Aquest divendres passat, els mossos d'esquadra de l'Àrea Territorial de Girona van detenir dos homes, de nacionalitat espanyola i ucraïnesa, tots dos de 47 anys i residents a Mollet del Vallès i Sabadell, als quals se'ls imputen 20 delictes, principalment robatoris de camions i falsificació de document públic.
 
La investigació s’inicià arran del robatori d’un camió tractora a Lloret de Mar el passat 23 de juny d’enguany. Aquest camió sostret duia localitzador, fet que va permetre, a la Unitat d’investigació de la comissaria de la Selva Litoral (Blanes), trobar-lo dins d’un magatzem de Sant Feliu de Buixalleu on també es van trobar d’altres camions que havien estat sostrets.Després de vigilar aquest magatzem els mossos van poder identificar les dues persones que entraven i sortien del local fins que els van poder relacionar amb els camions robats que hi havia dins.

Entre tots els magatzems es va trobar un camió semirígid amb remolc, set tractores de camió, onze remolcs (cinc d’aquests cisternes) i dos vehicles tot terreny sostrets a Catalunya, així com un inhibidor de freqüència i la càrrega dels diferents remolcs. El valor aproximat dels objectes localitzats supera els 900.000 euros, i estarien esperant per ser desmuntats en peces que ja havien pintat per camuflar-les i poder-les treure del país.

Ara, s'està analitzant la documentació i el material relacionat amb aquest cas i la investigació segueix oberta sense descartar més detencions.

La policia investigant els camions robats Foto: mossos d'esquadra