«CuinaVO» promou la qualitat i singularitat de la cuina vallesana

El restaurant el Cruce de Sant Celoni dintre del col·lectiu format per 13 restaurants i cuiners del Vallès Oriental | L'agrupació alimentària reivindica l'estret lligam existent entre cuina i territori

Esteve Plantada
24 de juliol del 2013
El col·lectiu CuinaVO s'ha rpesentat aquest dilluns a Granollers
El col·lectiu CuinaVO s'ha rpesentat aquest dilluns a Granollers | NacióGranollers
El col·lectiu CuinaVO s'ha presentat aquest dilluns a Granollers Foto: NacióGranollers

El col·lectiu CuinaVO, format per 13 restaurants i cuiners del Vallès Oriental, entre els quals hi ha el restaurant El Cruce de Sant Celoni, s’ha presentat en públic aquest dilluns 22 de juliol en un acte a la plaça de la Porxada de Granollers. L'esdeveniment ha consistit en un 'Show Cooking' amb tomàquets de varietats antigues del Vallès Oriental a càrrec d’alguns dels cuiners que formen el col·lectiu. A l'acte hi han assistit el president del Consell Comarcal José Orive; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Pere Rodriguez; el conseller comarcal de Turisme, Ignasi Martínez; i el popular gastrònom Pep Salsetes.

CuinaVO neix com una agrupació voluntària que pretén promoure i difondre "les singularitats de la cuina vallesana" amb l’objectiu de reforçar la vinculació entre cuina i territori i, així, ajudar a dinamitzar "turísticament i gastronòmicament" la comarca. El projecte, que ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, té el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, la implicació directa del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, del Convívium d’Slow Food del Vallès Oriental i de l’Associació Llavors Orientals.

Granollers, "capital i ciutat de mercat"
En la seva intervenció, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, s’ha mostrat entusiasta i ha volgut destacar el fet que Granollers és, històricament, una ciutat de mercat, "un espai on la gent, tant del nord com del sud, venien a intercanviar productes". Mayoral ha afegit que el lloc que ha estat escollit per fer la presentació, la Porxada, no podia ser més adient: "aquí, en aquest mateix indret, es va fer el mercat agroalimentari fins l’any 68". L’alcalde ha acabat lloant la iniciativa de CuinaVO, "per defensar el nostre territori i per fer-ho a través de la qualitat". Al Vallès Oriental, ha afegit, "tenim molt bons productes que s’han de distribuir bé al país".

El president del Consell Comarcal, José Orive, ha assenyalat el gran potencial "a nivell alimentari del Vallès Oriental" i Pere Martínez i Ignasi Martínez han remarcat la necessitat d'escollir bé l'alimentació i també han tingut un record molt emotiu per Can Fabes, que fa pocs dies anunciava que tanca el restaurant aquest proper 31 d’agost. Per últim, Pep Salsetes, "l’ alma mater del projecte", ha explicat que a la comarca hi ha 120 varietats catalogades d’horta. "Tenim molta riquesa i, de vegades, apreciem més el que ve de fora". L’acte ha acabat amb un tast que els cuiners de CuinaVO han preparat per als assistents i que ha esdevingut la millor prova que la nostra comarca té una gran singularitat pel que fa a la creativitat culinària i a l’alimentació.

L'acte ha comptat amb un tast preparat pels 13 restaurants i cuiners que formen l'agrupació gastronòmica Foto: NacióGranollers

Pep Salsetes, Foto: NacióGranollers
Arxivat a