Catalunya Diu Prou reuneix els governs de Palau i Sant Esteve per la sobirania fiscal

La trobada l'ha impulsada l'Assemblea Territorial de l'ANC d'aquests dos municipis baixmontsenyencs

Redacció
03 de maig del 2013
La reunió s'ha portat a terme a la sala de plens de l?Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
La reunió s'ha portat a terme a la sala de plens de l?Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
La reunió s'ha portat a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

Catalunya Diu Prou ha reunit aquest dijous els equips de governs de Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera en una trobada impulsada per l'Assemblea Territorial de l'ANC d'aquest dos municipis baixmontsenyencs per explicar-los el tema de la sobirania fiscal i pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. Els representants d'aquesta plataforma van recordar als polítics dels pobles palauencs que cada dia marxen cap a Espanya 60 milions d'euros que no tenen retorn mentre a Catalunya es retallen serveis bàsics i un 22% de la població es troba sota el llindar de la pobresa.

Catalunya Diu Prou ha explicat que ara per ara només han decidit que es quedin a Catalunya la renda (1 cop l'any) i l'IVa (cada tres mesos). Recoden que es tracta d'una insubmissió fiscal a Espanya i que per fer-ho s'ha de presentar els impostos comsempre, però a diferència de pagar-los a l'Agència Tributària Espanyola es paga a la catalana informant que es desitja que es quedí a Catalunya.

També han dit que fins ara no hi ha hagut capo conseqüència i les persones que ho estan fent es consideren que estan al corrent dels seus pagaments "perquè de fet paguen". En qualsevol cas adverteixen que com que es tracta d'una desobediència civil "no podem preveure la reacció de Madrid quan siguem molts". La plataforma Diu Prou anima a que siguin molts els que es decideixin a pagar els impostos a Catalunya perquè realment sertveixi d'alguna cosa.

Per la seva banda, els alcaldes de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, i de Sant Esteve de Palautordera, Salvador Canyellas, que són els que haurien de prendre la decisió final han expressat els seus dubtes i temors a l'hora de prendre una decisió d'aquest tipus i que estan pendents que l'Associació de Municipis per Independència (AMI) acordi que ho facin simultàniament tots els ajuntaments associats.