Sant Celoni recull més d'un miler de signatures per demanar el canvi de la llei hipotecària

la ILP posa èmfasi també en què aquesta mesura sigui retroactiva, que es paralitzin tots els desnonaments i que les hipoteques cancel·lades es puguin convertir en lloguers socials.

Redacció
16 de gener del 2013
Una mostra de la recollida de signatures d'aquest dissabte a la plaça de la Vila de Sant Celoni
Una mostra de la recollida de signatures d'aquest dissabte a la plaça de la Vila de Sant Celoni | Jordi Purtí
Una mostra de la recollida de signatures d'aquest dissabte a la plaça de la Vila de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Baix Montseny ha recollit a Sant Celoni més de 1.000 signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, promoguda per la Taula del Tercer Sector, CCOO, UGT, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), la CONFAVC i l’Observatori DESC.
 
A banda de la dació en pagament, és a dir, que l'entrega del pis serveixi per cancel·lar la hipoteca, la ILP, que ha comptat amb un gran suport per part dels celonins, posa èmfasi també en què aquesta mesura sigui retroactiva, que es paralitzin tots els desnonaments i no només els casos que recull la restrictiva moratòria del govern i que les hipoteques cancel·lades es puguin convertir en lloguers socials.
 
Com a PAH Baix Montseny consideren que "el govern espanyol s'està quedant sol en la defensa dels interessos dels bancs i no pot fer altra cosa que escoltar el clamor del poble". Representants de la PAH de tot l'Estat faran l'entrega del més de mig milió de signatures recollides al Congrés el proper dia 24 de gener.
 
A Sant Celoni, a banda del suport a la ILP , han fet també petits passos endavant contra l'actual indefensió dels ciutadans davant els bancs. En el darrer ple, l'ajuntament va aprovar per unanimitat una moció en la que es suspenia de forma cautelar el cobrament de l'impost de plusvàlua en casos de dació en pagamant amb efecte retroactiu a aquelles plusvàlues pendents de liquidació. "Pensem que les famílies, ara més que mai, necessiten facilitats per poder-se recuperar de la pèrdua de l'habitatge i del que era el seu projecte de vida familiar", diuen des de la PAH Baix Montseny que està formada per  afectats per la hipoteca i activistes pel dret a l'habitatge.