La fal·lera gegantera de la Selva es troba avui a Arbúcies

Vint-i-una colles de tota la comarca participaran de la cercavila que commemora els 40 anys de Quirze i Julita, els gegants d'Arbúcies

Redacció
07 d'octubre del 2012
Un moment de la presentació del llibre Quirze i Julita 40 anys de gegants a Arbúcies
Un moment de la presentació del llibre Quirze i Julita 40 anys de gegants a Arbúcies | Fina Colomer
Un moment de la presentació del llibre Quirze i Julita 40 anys de gegants d'Arbúcies Foto: Fina Colomer

Arbúcies es convertirà aquest migdia en la seu gegantera de la comarca de la Selva, amb vint-i-una colles i més de quaranta gegants que participàran de la cercavila que celebra els 40 anys de Quirze i Julita , els gegants d'aquesta vila baixmontsenyenca que l'any 1972 va batejar aquests personatges festius amb els noms dels patrons d'Arbúcies.

Serà un dels actes destacats que commemoraran aquestes quatre dècades d'activitat lúdica i festiva amb un fort lligam entre el municipi i l'activitat gegantera que, durant aquesta setmana, ja ha viscut altres moments culturalment interessants com la presentació del llibre, ahir al vespre al Casal dels Avis, Quirze i Julita 40 anys de gegants d'Arbúcies amb l'autor Mia Rovira i la intervenció de Pere Garriga, Albert Mañé i Ramon Busquets. I des de divendres, la rotonda del país Valencià d'Arbúcies és presidida per una obra de l'artista xilè Franco Filipponi, que representa els gegants més emblemàtics del poble.

La cercavila de gegants d'avui tindrà el següent recorregut: Plaça de la Vila, carrers Major, Sant Jaume, Loreto Mataró, Francesc Riumalló, Segimon Folgueroles, Zona esportiva de Can Pons. Ball conjunt a les 13 h al Camp de Futbol, amb els Grallers d'Arbúcies interpretant el Ball de gegants de la Selva del mestre Lluís Albert.