Sant Antoni de Vilamajor ja és territori català lliure i sobirà

Paral·lelament s'ha aprovat penjar l'estelada a l'Ajuntament, al costat de la senyera

Redacció
28 de setembre del 2012
Els 11 regidors de Sant Antoni de Vilamajor que aquesta nit han declarat el municipi territori català lliure i sobirà
Els 11 regidors de Sant Antoni de Vilamajor que aquesta nit han declarat el municipi territori català lliure i sobirà | DBM
Els 11 regidors de Sant Antoni de Vilamajor que aquesta nit han declarat el municipi territori català lliure i sobirà Foto: DBM

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s'ha convertit aquest vespre en territori català lliure i sobirà, després d'haver-se aprovat una moció per la creació d'un Estat propi per Catalunya, presentada conjuntament per CiU, Reagrupament i SI, amb el suport d'Aunténtics Independents i PUSA ha estat aprovada amb una majoria d'11 vots a favor.

Segons que esa diu en el text de la moció el context nacional que viu Catalunya, i a la greu situació social i econòmica que pateix  tot el poble de Catalunya com a conseqüència de la seva pertinença a l’Estat Espanyol, "presentem la present moció  per a declarar la vila de Sant Antoni de Vilamajor com a territori català lliure i sobirà, a l’espera de que el Parlament de Catalunya, de manera sobirana estableixi la legislació d’un futur estat català lliure, democràtic i social".
 
Amb la consulta popular democràtica duta a terme el 13 de desembre de 2009, Sant Antoni de Vilamajor forma part dels 553 municipis del Principat que ja l’han fet. En aquesta consulta els vilamajorins i vilamajorines van expressar el seu sentiment majoritari a favor de la Independència de Catalunya, amb el 95,91% dels vots a favor. 1102 vilamajorins i vilamajorines varen votar a favor de la Independència de Catalunya.

En aquest sentit, s'han aprovat nou punts entre els quals destaca que Catalunya té dret a decidir el seu futur de manera lliure i democràtica, instar que els partits polítics incloguin en el seu programa electoral incloguin la creació d’un Estat Propi Independent, instar al Parlament de Catalunya que prengui les mesures pertinents per tal de declarar l'oficialitat de loes banderes locals, comarcals, la senyera quadribarrada, l'europea i l'estelada fins el dia de la independència.

La moció, entre d'altres punts, també manifesta el ple suport de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor a totes aquelles organitzacions cíviques, culturals i administratives que treballen en favor dels drets nacionals de Catalunya i de la seva emancipació de l’Estat Espanyol. "Mostrar a través de l’Associació de Municipis per la Independència i, conjuntament amb ella, el nostre suport a l’estratègia i accions de l’Assemblea Nacional Catalana a favor de les llibertats nacionals". Des de Sant Antoni  de Vilamajor, s'apel·la a l’esperit cívic de tot Europa, inclòs l’Estat espanyol, per tal que s’imposi una resolució democràtica dels conflictes i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l’amistat i la germanor entre els pobles del món.