Els ajuntaments de la comarca s'alien contra la pujada de l'aigua

Estudien accions conjuntes per rebutjar l'augment de les tarifes que ha portat a terme Aigües del ter llobregat (ATLL) aquest estiu

Redacció
21 de setembre del 2012
Representants municipals reunits al Consell Comarcal per tractar l'augment de l'aigua
Representants municipals reunits al Consell Comarcal per tractar l'augment de l'aigua | CCVO
Representants municipals reunits al Consell Comarcal per tractar l'augment de l'aigua Foto: CCVO

Representants d’una vintena d’ajuntaments de la comarca van participar dimecres en una reunió, al Consell Comarcal, per debatre i reflexionar sobre accions conjuntes per rebutjar la pujada de la tarifa de l’aigua aprovada per Aigües Ter Llobregat (ATLL) a finals del mes de juliol.

A la trobada tots els presents van expressar la seva disconformitat amb la forma en que es va produir aquest increment així com amb el moment escollit per fer-ho, que situava el termini per presentar al·legacions en ple mes d’agost, un mes en que l’activitat de les administracions es veu molt limitada. 

La pujada de tarifa d’ATLL acabaria repercutint en els rebuts domiciliaris i això, de retruc, agreujaria encara més la situació d’emergència que estan patint moltes llars. "És des d’aquest punt de vista que cal ser especialment sensible a la dura realitat que s’està vivint i per això no es pot acceptar la pujada del preu de l’aigua", es diu en una nota del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Després d’una exposició per part dels tècnics del Consell Comarcal explicant els detalls de la tarifa aprovada i del que representa per cada municipi, els representants dels ajuntaments presents van acordar accions conjuntes.

En concret els propers dies es farà arribar a Aigües Ter Llobregat un escrit en nom de tots expressant la disconformitat amb la pujada d’un 70% aprovada i amb les formes utilitzades per fer-ho, escrit que reclamarà informació que justifiqui aquesta pujada, es respongui a les consultes enviades pels ajuntaments en els darrers dies i que deixarà constància de la complicada situació en que queden els municipis per fer front a la pujada.

A més d’això, a la reunió es va acordar encarregar als serveis tècnics del Consell Comarcal un estudi en profunditat del que representa als municipis i reclamar a ATLL que participi en una reunió amb el territori en la que poder debatre sobre l’increment.